Mijn ervaring met CEEV (Een CV maken rechtstreeks van je Linkedin profiel)

Mijn ervaring met CEEV (Een CV maken rechtstreeks van je Linkedin profiel)

Ik zag via een aantal kanalen (en via mijn collega: thx Bob) afgelopen weken de tool CEEV voorbij komen. Dit is een plugin om vanuit je chromebrowser met een  direct een CV te genereren (CEEV) . Eerlijk is eerlijk: het filmpje ziet er gelikt uit:

De vraag is, hoe werkt het in de praktijk?

  • De plugin installeren en je CV laten uitlezen via de tool is een fluitje van een cent
  • Ook leuk is dat je verschillende lay-outs en kleuren kan kiezen

ceev

  • Vervolgens kan je alle tekstvelden bewerken, maar let op! als je vervolgens aan de linkerzijde weer een andere instelling kiest (bijvoorbeeld een andere pagina instelling) dan ben je al je wijzigingen weer kwijt
  • Wat ik ook jammer vind is dat er geen mogelijkheid is om de tekstgrootte aan te passen
  • En dan komt de grote testcase: Krijg ik er een bruikbaar CV uit? Als je op de printknop drukt wordt je doorgestuurd. Dan komt ie dus rechtstreeks je printer uit. Toevallig heb ik een pdf printtool (Cutepdf) geïnstalleerd op mijn PC dus heb ik de mogelijkheid om het via die weg op te slaan ( Hier mijn versie: CV_Tomas_De_Graaf_ LinkedIn_CEEV) maar eigenlijk wil ik graag de mogelijkheid om het bestand als MS Word (.doc of docx) op te slaan, zodat ik het verder kan bewerken op mijn PC. Dat is dus een gemiste kans
  • Ook jammer is dat je denkt een CV op 1 A4 te maken, maar de tool er toch 2 pagina’s van maakt tijdens het printenprintvoorbeeld

    Kort samengevat: Goede 1e poging, maar in de praktijk nog niet heel erg bruikbaar voor serieus gebruik.

Share!